slappisdag!

Det va riktigt skönt faktiskt! Meja lekte hela dagen själv och kolla på lite film å sånt. rätt som de va dök hon ner i mitt knä och gav mig lite gos! Jag har så gott som hela dagen pluggar körkortsteori har gått igenom hälften av texten och gjort några prov., de tar sig.

Frågde Meja om hon ville å ut och testa sin nya jacka jag köpte igår på rean men hon ville vara hemma sa hon :D

Nu ska jag å Majken snart sova imorgon bitti ska jag träna se sedan fick med några goa mammor och sedan förbereda handla och fixa för Mejas kalas som är på måndag. kommer nog aldrig vilja steka pannkakor efter de kalaset;)

Godmorgon!

Julen är över och det är rätt gott faktiskt. Det har varit en bra jul med nära och kära :) Meja älskar tomten och har fått träffa honom två gånger i år ;) vi alla har fått många fina julklappar och jag undrar om det får plats mer saker på Mejas rum!? ;) Meja fick ett pippi dockhus i julklapp och de leks med väldigt mkt!

Jag har äntligen kommit igång ordentligt med träningen vilket känns skönt, det är ju så roligt, roligare blir de nog dock när man ser resultat och efter nyår ska jag ta tag ordentligt i kosteb också! :)

Idag vaknade meja kl 04:20 har fått sova hela natten så jag kände mig ändå utvilad så jag tog med Meja upp och stax efter vaknade Majken som också sitter här i soffan framför madicken ;) Idag ska Rikard ut och fiska, hoppas de får bättre väder än i går.
Jag tänkte vi skulle ner till sommarhems skolans nya lekplats och leka, vi har aldrig lyckats ta oss dit trotts vi bor så nära ;)


Hoppas ni får en fin dag! Kram











De där med unnardag

tror de är viktigt att ha något att se fram emot så det inte blir tråkigt. min stund är fredag kväll! Idag i affären stod jag länge å valde choklad. Stod å kika på mörk, men varför? Jag gillar de ju inte ens, de blev tillslut en maraboo vanlig och de va knulla för munnen, fasen va gott!

kör ni unnardag eller hur gör ni? :)

Unnarkväll & Lucia firande :)

go eftermiddag!

äntligen slått mig ner i soffan efter fredagsröjj, imorgon får vi läs (jag) ta tag i tvätten i flickornas rum, får dåligt samvete att jag stökar till så!

De va härligt väder ute idag och vi var allt annat än ensamma på öppna idag ;) men de va mysigt och Meja hade kul och de är viktigast :) Innan vi åkte hem köpte vi fredagsmys för idag

komme Meja å Majkens morfar hit å fredagsmyser med oss!!





helgen har inga planer förutom att jag ska träna på söndag och de seer jag fram emot!
kram♥









Fredag och Brödrecept!

Godmorgon på er! 
 
fredagen den 13 och jag börja dagen med att vakna när rikards klocka 5:20 ringer och jag känner mig pigg, mina barn sover fortfarande och jag har gjort mig ordning. skönt att slippa stressa hinner nog till och med gå ner till öppna idag! 
 
Igår va en bra dag! Vi tog sovmorgon till 9 åt frukost greja lite här hemma sedan tog vi oss en promenad ner förbi ICA där vi hämtade lite paket sedan vidare mot stan där vi köpte pepparkaksklänning , för tomte skulle inte unga damen vara! ;) 
Tanken var att vi skulle ta bussen hem men när tjejen med vagnen närmare bussen ser min stora vagn blir hon så stressad av att inte hinna med så folk hinner inte ut i från bussen, samma med tanten med rullator tror inte hon gått så snabbt på många år ;) SÅ det var nog meningen att vi skulle ta oss en promenad hem , vi hade ju inte bråttom eller så :)
 
När vi kom hem gjorde vi Lax sås och blomkål , varför haqr jag inte ätit blomkål mer, det är ju så gott!! 
Sedan baka vi bröd och efter de laga vi middag! Igår stod jag i köket mkt med andra ord!;) 
VI testa ny mat igår , var inne på tasteline och kika så hitta jag köttfärsgratän med zuccini , det var väldigt gott faktiskt! 
 
När Vi ätit stack jag i väg till simhallen och simma ca 35 min och körde vattengympa i 45, härligt! 
 
Idag blir de lucia firande på öppna förskolan, som någon har väntat på att få gå till öppna , min lilla tjej! 
 
Här kommer receptet på brödet!
 
 
 Du behöver: Ca 1/2 kg morötter.
2 dl mandlar.
1 dl linfrön.
2 dl solroskärnor.
5 ägg.
Ca 100 gram fettfri kvarg.
Ca 50 gram fettfri keso.
Gör såhär: Sätt ugnen på 175°C. Riv morötterna i en skål. Mixa mandlar, linfrön och solroskärnor i en matbredare.
Lägg sedan i äggen och ca 3 dl av morötterna i matbredaren och mixa ihop det.
Lägg i mixen i skålen med de rivna morötterna.
Lägg sedan i kvarg och keson och blanda ihop allt med en slickepott. Smeten blir väldigt kletig men kleta ut dem i frallbollar på plåten och toppa med solroskärnor. Sätt in i ugnen i ca 75 min.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag!

Hej på er!

Ännu en hemma dag, vi som skulle till Emaus idag! Tråkigt att vara hemma men man orkar ändå inte göra något, hoppas detta snart går över.

Meja skulle promp gå ut så de gjorde vi hon ville inte ens vara ute i 10 min de är inte likt henne! Nu myser vi till telletubbis :)

kram

Måndag!

gokväll på er!

Idag stod alarmet på 7:30 här hemma är de ytterst sällan vi ställer klockan men eftersom Meja gillar öppna förskolan så vill jag vara där så tidigt som möjligt så hon hinner leka så mkt som möjligt! ;)

Efter öppna tog vi bussen hem! Det var inte aslätt att gå med vagnen där de inte var plogat och de kan ju inte skryta att de plogat speciellt bra! tänk de som sitter i rullstol! Taco lunch blev de idag, så gott!

Annars har de varit lungt blev helt slut efter maten och de har suttit i!
Ska träna om en stund de ska bli gött! :)

Imorgon är de bvc med Majken, spännande :)
trevlig kväll på er!









Söndag!

Gokväll på er! 
 
Idag var de min tur att få sovmorgon och det var väldigt gott! Tänka att få sova till 9 känns lyxigt och alldeles lagom! 
Vi gjorde ett röjjande här hemma innan det var dags att bege sig till mormor för middag, gott som vanligt var de! mamma, syskonen och moster med familj kom också så hela gänget var samlat, mysigt! 
 
Nu ikväll har vi varit på tomtestig tillsammans med Johnny och familjen wallin , jättetrevlig och mysigt var de! :) När vi kom hem åt vi myskvällsmat med the och smörgås! 
 
Nu sover meja och vi ska kolla på solsidan på webben! 
 
Vi har precis bokat biljetter till pippis julföreställning som vi ska gå på hela familjen, de kommer bli toppenbra! 
 
hoppas er helg varit fin! 
kram 

Torsdag!

godkväll!

Det blev inget emaus för oss idag, det blev ännu en pyjamas dag! Meja vakna dessutom på fel sida idag så de var nog gott för henne att vara hemma ;)

Nu ikväll har jag varit iväg med några goa tjejer å kört vattemgympa! Det är skönt att komma igång med träningen ;)

Dags att sova imorgon blir de öppna och lunch med augustimammorna efter de, bra dag ;)

Onsdag

Gokväll på er! 
 
Sitter här med levande ljus i vardagsrummet, Meja sover,  Majken ligger och suger på tummen i soffan brevid & Rikard är nere i handlar! 
 
Idag har vi inte gjort många knop alltså, vi har gått i pyamaserna allehopa hela dagen, skönt med sånna dagar! Resten av veckan är ju fullspäckad så det är skönt att få andas, mysa och njuta lite såhär av lugnet ibland :) 
 
Vi vila en stund på dagen jag å tjejerna, hur skönt och välbehövligt som helst! Meja fick även länsa sin chockladkalender, hon har ju suktat efter den läänge nu och när hon vakna så sa hon " Meja överraskning, mamma jag vill de" Då kunde inte jag hålla mig så då fick hon Heeela, det är ju trotts allt lillelördag och jag vet att hon inte hade nöjt sig med 1 ;) 
 
Vi blev hundvakt idag på em också till Zimba ! Meja va glad som räven och laga mat å fixa för gästen ;) Han röjjde runt lite sedan gick han å la sig, så himla go vovve! :) 
 
Rikard va på möte efter jobbet och när han kom hem åt vi kvällsmat och myste hela famijen innan Meja somna. NU ska vi kika på paradise hotel å äta lite chilinötter strax! 
 
Imorgon hoppas vi att stormen som de lovar håller sig låååångt borta för jag vill ju träffa mina mammor på Emaus! 
 
kram på er! 
 
 

Måndag och träningsvärk!

Hej på er!

I lördags träna jag å Sarah ben. Träna med vikter för första gången sedan Majken föddes, fy farao vilken träningsvärk, ännu!

Idag stod vårt alarm på 7:30 för vi skulle hinna i tid till öppna förskolan. Meja sov som en stock så jag gick upp och gjorde mig och Majken klara. Slutligen fick jag väcka Meja och det händer verkligen inte ofta :) På öppna förskolan va de trevligt, dock dök aldrig vår date upp, tråkigt!

Efter öppna gick vi å handla lite! vi tog bussen hem och Meja satte igång med en scen i bussen. jag ville att hon skulle sitta i sin vagn (hon ställde sig upp) så hela buasresan gick ut på att få henne å sitta. när vi åkt halvvägs säger en dam "-sätt dig med henne i sätet istället?"
jag:"men nu har jag ju sagt att det är i vagnen hon ska sitta"
damen"-ja men mab kan väl bara lite fexibel det är ju synd om henne! "

Hon fick sitta kvar i vagenen eller ja, jag förtsatte brottas med henne och gick va en hållplats innan!
Frågar er med kids ( er utan också för den delen) hur hade ni gjort? gjorde jag fel att vara konsekvent och inte flexibel! ?

Nu är vi hemma och myser i soffan framför tellibubbis :)
hoppas ni får en fin dag :) kram








RSS 2.0