Mejas födelsedag!

Idag är det ingen vanlig dag minsann, idag har Meja varit hos oss utanför magen i ett helt år. Detta året har gått så otroligt fort! Varje dag har varit full att glädje och lycka. 
 
Meja är en glad tjej som älskar att härmas. 
Saker som Meja kan : Hon vet vart foten, näsan, magen och tutten är.
Meja kan säga: Hej, Nej , Mamma,pappa, morfar, farfar, titta, där, napp, hoppa, wow och gör sin väldigt förstådd genom kroppsspråket. :) 
Meja kan grypa och ställer sig och går runt saker och kan ställa sig och släppa en hand, men vågar inte ta steget att släppa taget. hon kan även ta sig ur soffan väldigt bra ! 
Mejas favorit mat är pasta som hon kan sitta och äta med fingrarna och ägg, det hade hon nog kunnat leva på :) 
När Meja och Pappa myser i soffan delar det på ett äpple, det är lycka de :) 
 
Meja älskar att vara utan kläder så hemma är hon nästan i bara blöjan! :) 
Gunga är en stor favorit när vi är ute och även åka pulka som vi gjort nu när det varit snö. Inne gillar Meja att titta i sina böcker och kan sitta väldigt länge och kika :) 
Meja är en väldigt bestämd tjej som vet var hon vill, hon är väldens finaste och ingen är stoltare än jag! :) 
 
 
Tyvärr blev kalaset för Meja inställt eftersom hon hade magsjuka här om dagen och vi ville inte smitta någon. Men vi har tagit de lung idag , tant sarah kom förbi och lämna paket och julklappan , mamman fick också julklapp :) Rikards familj kom på egen risk för att fira Meja , de hade med sig pizza och stanna bara en liten stund. hoppas de inte blir sjuka! NU har jag en Meja som minsann inte vill sova, så hon får väl vara vaken en stund till , man fyller ju bara 1 en gång! 
Ha de fint ! kram

dagarna som varit

Hejsan på er!

tar mig tid och skriver några rader här eftersom jag inte hunnit mer det de senaste dagarna.
 
I torsdags var det jobb för hela slanten 8-21 sedan hem och sova typ.
 
Fredag. Var vi och fixa de sista med julklapparna på fm , fasen va mkt folk de var överallt då. Alla skulle väl säkert gära samma sak som vi, fixa med julisar :) vid 1 åkte vi hem mot mamma och åt mat innan vi stack till Liseberg för en väldigt lyckad kväll. Meja satt på ryggen mestadels och var nöjd över att titta på lamporna och allt folk. Förr förra året när vi var där senast sa jag till rikard att nästa gång vi är här kanske vi har med oss vårt barn, och det hade vi ju. Helt underbart att få se hennes ögon tindra och titta nyfiken på sakerna som fanns där. Vi åkte en karusell som jag hade bestämt mig för innan vi kom dit att vi skulle åka, Sagoslottet , Meja kolla väldigt på figurerna som var där inne..  
Någon soman väldigt gott i sängen när vi kom hem på kvällen :) 
 
Idag ringde kl 7.30 och när jag tassa upp sov fortfarande mina favoriter. Idag har jag jobbar 9-19 Rikard hämta mig medans Meja var hos pappa. vi stanna där en stund och åt mat och så. Stora syster från huvudstaden kom ju hem idag det var i sommras vi sågs senast så det var himla roligt att ses :) 
Nu sitter jag här Rikard är nere i tvättstugan och när han kommer upp ska vi kolla på svenska hjälte galan som gick i går. (webtv ) ska lägga mig tidigt idag , ögonen går i kors :) 
 
Imorgon ska vi till Lyse till rikards fina föräldar och fira jul där och även sova över, det blir mysigt! :) 
 
hoppas ni får/har de bra! kramis
 

Onsdag!

Gokväll på er! 
 
Ush va dålig jag varit på att blogga de senaste dagarna. Men det har funnits annat att göra helt enkelt :) 
 
I måndags var det full rulle från morgon till em . Vi umgicks med Susanne och Kevin hela dagen. VI börja dagen med museet och lekrummet där! tycker verkligen de är jättebra där, perfekt om det är för kallt eller regnint på lekparken ute :) Efter massa lek tog vi lunch på Lejias där jag åt supergod pannini, Meja var inte så jätte sugen på att sitta still, det fanns ju så mkt annat att kika på :) När kl närma sig 13 stack vi till öppna :) Där röjde de små och hade de som vanlig roligt :) 
Det var två barn som somna gott i sina vagnar på väg ner från stan sedan. Vi tog oss en promenad hem så Meja fick sova färdigt. 
På kvällen somna Meja sent. Så egentid fanns inte på kartan. jag gick och la mig isamband med henne. 
 
Tisdag: sovmorgon till 9 sedan var det full rulle, frukost , promenad med vera och skynda sig till stan. Lunch med bror va plannerat men han hade blivigt sjuk, så där kunde vi stå och vänta ;) hehe! Vi gick till SImon och Olivia istället där vi fick köttbullar , sås och potatis :) Sedan var de dags återigen för öppna förskolan :) Ung föräldra grupp. Igår va de julavslutning så de bjöds på lussekatter och pepparkakor , sedan var de julklapps leken!  Jag vann de jag ville ha ett emilpussel och en barnskiva med sånger :) Pappa kom förbi öppna förskolan och då var det bara han gällde så på sångstunden fick morfar vara med :) 
Ännu en fika på Leijas denna gången tog jag och Meja pannkakor :) 
Kan ni gissa om hon somna gott ? :) 
 
Onsdag! 
Idag hade vi ingenting plannerat , Underbart att bara ta de lungt! vi åt lite frukost och tog en tur med Vera. Meja fick  sitta på ryggan så vi tog en skogstur :) När vi kom in la vi oss en stund och kolla på avsnitten av mysteriet på greveholm som vi missat. Meja är väl inte jätte intresserad kanske :) Vad har vi gjort annars ? hmm jo vi invigde den nya skivan som vi fick igår. dansa och toka oss lite grann.. sedan så vila vi en stund på dagen isängen, vilket var Underbart! När rikard kom hem tog jag med mig vera ut på en promenad på vägen hem gick vi förbi affären och handa lite. Nu sitter jag här med färg i håret. återigen brun får se om vi ser ngn skillnad :) 
 
Kl 21 är det sista delen av "morden i sandhamn" och till de blir de glass, klementin och te :) Imorgon blir det lite jobb för min del . 8-21 närmare bestämt! hoppas ni har det bra :) kram 
 

12.12.12

god förmiddag
 
hoppas allt är bra med er! 
 
Imorse vakna jag när rikards klocka ringde och hade svårt att somna om, så vid halv 9 när Meja valde att gå upp va jag jätte trött.. 
Vi har tagit de lungt nu på förmiddagen , Meja har varit lite gnällig och så! Om en stund ska vi ta oss en promenad förbi mitt jobb och hämta min mob laddare som jag glömde igår , här hemma har vi två döda mobiler ;) 
 
När Maja och Jacob slutat skolan ska jag möta upp dem så ska vi ta bussen hem till dem och stöpa ljus, det ska bli mysigt ! :) 
Ikväll blir det träning med Sarah, bodyattak ! 
 
hoppas ni får en fin dag kramar 

Måndag!

Gokväll i stugorna! 
 
Hoppas ni haft en bra dag! 
vi har mest tagit de lungt i dag , vi var ute en sväng på fm och busa i snön Meja gillar verkligen att sitta i sin pulka! 
Annars har vi mest mys och busat här hemma jag passa på att sova när Meja vila förut och nu ikväll så har jag . mamma och Maja tränat jättekul att ha med dom! :) 
 
kvällen blir lugn håller på att plocka fram saker tills imorgon , imorgon ska jag jobba 7-15 och det är första gången som Meja är med någon annan så länge utan sin mamma och pappa. Är helt övertygad om att Sarah fixar detta så mjuk och fin människa som hon är :) 
 
hoppas ni får en fin kväll! Kram på er! 
 
 

Morgonstund ...

har guld i mun! 
 
godmorgon på er! 
sitter här och har precis ätit frukost! egentligen skulle jag gå upp vid 7 men vakna vid 6 och kände mig utvilad, så varför ligga kvar!? :)
 
Igår testa jag på bodyattak, det var svinkul! det var nog en av det roligaste jag tränat på länge så det kommer jag verkligen köra igen, ska tvinga med Maja, Sarah och Emma också har jag tänkt! ;) dock ville som vanligt inte armar och ben sammarbeta så ibland kände jag att jag såg väldigt rolig ut! ;) När jag kom hem igår va Meja fortfarande vaken och showtime på hög nivå, så hon la sig väl 22 när jag gick in och la mig., det är aldrig bra att hon sover på em , men va ska man göra när hon är dötrött!? 
 
Idag kl 9 ska vi till öppna förskolan, Meja älskar ju att vara där så de är roligt. vi ska även inhandla en pulka som jag tänkte vi skulle ingviga här i dag, kul att se om Meja tycker det är roligt :) Pappa kommer och hälsar på i em också , så då ska jag laga någon god mat!
 
idag fyller min svärmor och Mejas fina farmor år så imorgon ska vi åka och fira henne! tror hon kommer bli jätte glad för presenten :) 
 
hoppas ni får en fin dag allesammans ! 
kram på er 

Mysdag!

Hej på er! 
 
Jag passar på att blogga lite nu undertiden Meja sover, annars har man en liten tjej som också ska pilla på datorn, känner ni som har barn igen de kanske? :) 
 
Vi vakna kl 8 idag och kika på julkalendern på datorn , sedan tog vi på oss och begav oss ut på en långpromenad, det var inte plogat någon stans nästan så det tog lite längre tid att gå , men det var inte lika kallt som igår vilket var väldigt tur. två timmar senare var vi hemma :) 
 
När vi kom hem börja vi med en gång med lunchen eftersom både jag och Meja var väldigt hungriga plus att Maja skulle komm på besök. Korv och mos blev de , ingen svårt men väldigt gott :) Annars så har  vi bara myst här och så, Maja skulle tillbaka till skolan för en stund sedan för något grej de skulle göra för föräldrarna , då passa jag på att lägga meja.
 
ska plocka ordning lite här hemma och sedan förbereda maten , ikväll blir de bodyattak är det tänkt har egntligen inte alls någon lust att gå ut i de kalla men det är skönt när det är gjort :) 
 
hoppas ni får en bra kväll.. kram
 

Tisdag!

Hej på er!
 
Denna dagen idag har varit jättebra! Vi vakna vi 8 tiden och kika på julkalendern på svtplay, åt frulle och tog en promenad. Det blev ingen jätte lång idag för det var snorkallt., men Vera fick lite hjärnaktivitet i stället :) 
När vi kom hem vila vi och medans meja sov gjorde jag ordning lunch :) Lax idag igen, det är ju så gott så det kan man lätt äta var och varannan dag :) 
 
När klockan närma sig halv 1 tog vi bussen till stan och till öppna förskolan! Idag var det inte så många som var där men det är alltid lika mysigt och pedagogerna är ju guld !! :) 
Kl 15 hade jag tid för tatuering och närvöst tog jag och Maja oss dit , Meja fick vara hos Olivia och Simon under tiden.
Allt tog väl 10 min typ och de gjorde inte alls så ont som jag hade för mig, dessutom hade jag ju Maja där som jag höll i handen :) 
 
vi slutade visiten på stan med lite handling på willys ,det behövs verkligen efter som kylskåpet eka :) Men nu har vi mat igen :) Kvällen blir lugn har varit sååå jäkla trött de senaste dagarna så hoppas verkligen det ändrar sig, imorogn SKA jag träna igen!! 
 
hoppas ni får en fin kväll och haft en bra dag" kram 

Måndag!

Hej på er!!
 
hoppas er dag varit bra!?
 
VI vakna kl åtta i dag jag och Mejsis, Ändå kände jag mig helt slut och meja med tror jag.
Vi åt go frukost med ägg och knäckebröd. Meja tryckte i sig två ägg , en halv tallrik med gröt och en macka, någon ska bli stor tror jag :) efter frullen tog vi på oss och begav oss ut i kylan med Tilda och Mia på en långpromenad! 
Meja sov mestadels av promenaden! 
 
När vi kom in gjorde jag ordning lite lunch till oss , men det var bara jag som åt (Meja var väl förmodligen mätt) :) Annars har vi bara myst och myst och myst lite till.. Meja har varit trött idag och jag har provat somna henne ett par gånger men det har inte gått så vi har kikat på tv mest hela dagen , skönt med sånna dagar ibland :) 
 
När Rikard kom hem gjorde jag mig klar och stack ner till öppnaförskolan där det var pyssel, en florist var där och visa hur man gjorde krans och god mat bjöds de på, en toppen kväll helt enkelt, även om min krans nog blir en papperskorgs krans ;) 
 
Nu är det snart dags att sova , imorgon är en ny dag!
kram på er! 
 

1: advent!

gokväll på er! 
 
Dagen idag har varit super., den började med sovmorgon och mysfrukost! 
Idag stod vattenpalatset i vänersborg på schemat :) Meja hade jätte kul och röjde och dök som den värsta fisken, helt orädd!! De badstället för småbarn var helt super och faktiskt rätt go värme på vattnet också. efter 2 timmar var vi alla trötta och byta om och åkte mot överby. På överby handla vi lite mat och åt lite lunch, de smaka väldigt gott vi de laget  kan jag lova :)
 
När vi kom hem boka vi tvättid och ALLA maskinerna var lediga så på loppet av 2.5 timme har vi tvättat 10 maskiner tvätt.. JA vi älskar inte att tvätta så det blir mkt på samma gång ;) 
Ikväll har jag varit iväg och tränat med Maja. Har länge velat testa på combaten och de gjorde vi idag, det var jättekul , men väldigt svårt. Har tänkt börja gå på de så kanske man lär sig :) 
 
Just nu sitter jag i soffan och har precis ätit kvällsmat , om en stund ska jag sova för att orka med morgondagen. 
Denna veckan är händelerik med träning, promenader, julpyssel , syskonmys , tatuering, öppnaförskolan, kalas, jobba och det viktigaste av allt Meja bus :) 
 
hoppas ni haft en bra helg! kram på er! 

 

Bra dag!

hej igen,
kl är strax över 4 och de är mörkt som natten, jag skulle kunna lägga mig och somna hur lätt som helst känner jag.
 
Det blev ingen kettlebell som jag hoppats på i dag , det var ju inte en käft förutom ledaren där så jag ville ju inte stå där själv, pinsamt ju! tyckte synd om honom eftersom det inte kom några när han förberett och grejer.. men lördag kanske inte är den bästa dagen , vad vet jag!? 
 
Jag körde lite cross istället och sedan basta jag lääääänge :) Meja lekte med sin morfar på museet :) VI åt lunch tillsammans innnan vi åkte hem.. Meja somna i vagen och vakna inte ens när jag bar in henne.. så nu sover hon i sin säng och jag ska passa på att plockar ordning lite. 
 
Snart kommer Rikrar hem , det blir en myslörda! 
hoppas ni har de bra :) 

1 dec!

Godmorgon på er! 
 
igår fanns det ingen tid att skriva här så jag berättar lite om gårdagen i dag istället för er som undrar.
 
Igår skulle jag få sovmorgon men de gick inte så bra meja satt och banka på dörren in till sovrummet så jag gav upp och sur och grining som jag var gick jag upp! 
 
Vi tog en rätt lugn förmiddag, meja som var trött fick sova en sväng innan vi gjorde lunch och begav oss till trollhättan. vi lämna in däcket för andra gången som det har varit punktering på så nu hoppas jag vi kan komma en bit innan vi behöver byta de igen ;) Vi besiktia även bilen i går och den gick igenom med tomt papper, underbart ! :) 
 
på kvällen va jag och Maja och träna vi körde lite kondition och mage samt att vi gjortde stationer vi skifta mellan, jätte kul och jobbig träning ! När jag kom hem så var Meja piggelin eftersom hon sovit på em i bilen så hon var med på fredagsmyset , vi åt fruktsallad och kika på webtv. :) 
 
Eftersom Meja somna sent igår vakna hon 8.45 idag! lagom till julkalendern, den verkar kanon så det är roligt!
Vi har precis ätit en rejäl frukost jag och Mejsikorven. Rikard stack i väg tidigt som attan för att fiska. Vi ska ta på oss här och gå en promenad med Vera innan det är dags för Meja att umgås med sin fina morfar medans jag ska träna lite kettlebell! Efter träningen skulle vi tydligen bli bjudna på lunch att farsan också , härligt lördag!! 
 
hoppas ni får en fin dag! 
kramar 

RSS 2.0